There's Something About Mary

De merkwaardige kuif van Cameron Diaz in There's Something About Mary

Com. Centr. - zondag 2 april om 20:00

© 20th Century Fox
Een rechtopstaande kuif met heel bijzondere haargel – There’s Something About Mary bevat een van de bekendste filmgrappen van de afgelopen decennia.

Op de middelbare school was Ted (Ben Stiller) een sulletje. Toch lukte het hem een afspraakje te regelen met het mooiste meisje van de school, Mary (Cameron Diaz), al ging dat uiteindelijk niet door.

There’s Something About Mary

Jaren later denkt Ted nog steeds vaak aan Mary, dus huurt hij privédetective Healy (Matt Dillon) in om haar op te sporen. Dan wordt Healy ook verliefd op Mary.

Om ervoor te zorgen dat hij haar voor zichzelf kan houden, geeft hij Ted valse informatie over waar Mary uithangt.

De grappen die de regisserende gebroeders Farrelly hebben bedacht zijn grandioos. Let vooral op het gebit van Matt Dillon en de scène waarin Camerons haar omhoog staat.

Wie in de stemming is voor een stevige portie flauwe humor, zit geramd. Het inmiddels ter ziele gegane filmblad Premiere riep There’s Something About Mary in 2006 uit tot een van de vijftig leukste comedy’s aller tijden.

Cameron Diaz

Tijdens de opnames van There’s Something About Mary waren Cameron Diaz en Matt Dillon een stel. Ze hadden zo’n drie jaar een relatie. 

Niet lang na het verschijnen van de film gingen ze uit elkaar.

Meer over