De mysterieuze dood van Ivana Smit

Thijs Zeeman onderzoekt De Mysterieuze Dood van Ivana Smit

Het Nederlandse model Ivana Smit overlijdt eind december 2017 na een val van een balkon. Wat in eerste instantie een onfortuinlijk ongeval lijkt, blijkt mogelijk een misdrijf. Thijs Zeeman onderzoekt de complexe zaak.

Onderzoeksjournalist Thijs Zeeman verdiepte zich de afgelopen maanden in het overlijden van Ivana Smit. Het Nederlandse model sterft eind 2017 in Kuala Lumpur als ze van de twintigste verdieping van een flatgebouw valt. Ze is op dat moment te gast bij het Amerikaanse echtpaar Alexander en Luna Johnson. Het stel beweert dat Ivana’s dood een ongeluk is, maar weigert vervolgens systematisch mee te werken aan een onderzoek.

Fatale avond

De twee melden zich niet bij de Maleisische autoriteiten, weigeren te getuigen in de rechtbank en vluchten zelfs het land uit. In De mysterieuze dood van Ivana Smit analyseert Zeeman de zaak. Hij spreekt Ivana’s ouders, reconstrueert de fatale avond op basis van getuigenverklaringen en gaat zelf op zoek naar de verdwenen Johnsons.

Gevonden

En die vindt hij! Talpa Network laat in een persbericht weten dat Zeeman er na een intensieve zoektocht in is geslaagd het stel op te sporen. En nu maar zien wat de Johnsons te vertellen hebben.

Meer over:

Reageren