Thor: Ragnarok

Chris Hemsworth knokt met Cate Blanchett in Thor: Ragnarok

Veronica - zondag 20 maart om 20:00

In Thor: Ragnarok beleeft superhed/Noorse god Thor knotsgekke intergalactische avonturen.

De Nieuw-Zeelandse regisseur Taika Waititi werd bekend met What We Do in the Shadows en Hunt for the Wilderpeople. Films met het hart op de juiste plek waarin ook veel ruimte is voor (absurdistische) humor.

Thor: Ragnarok

Werkt zijn herkenbare stijl ook in een grote Hollywoodproductie? Thor: Ragnarok maakt duidelijk dat het antwoord op die vraag ja is.

Thor (Chris Hemsworth) moet voorkomen dat de godin Hela (Cate Blanchett), zijn eigen zus, het godenrijk Asgard onderwerpt. Voordat het tot die confrontatie kan komen, moet hij onder meer een oude bekende verslaan in een gladiatorengevecht.

De film is op zijn sterkst als de regisseur zich uitleeft met de grappen in het script. Vooral de kleine rolletjes (gespeeld door Jeff Goldblum, Tessa Thompson en Waititi zelf) zijn op dreef.

Mede dankzij hen is dit een van de origineelste superheldenfilms van de laatste jaren.

Chris Hemsworth

Thor moet voor Chris Hemsworth inmiddels als een comfortabel paar schoenen voelen. Thor: Ragnarok – de derde Thor-film – is alweer de zesde film waarin hij de rol speelt.

Met Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame zijn er daar ondertussen nog twee bijgekomen. En daar blijft het niet bij: later dit jaar verschijnt Thor: Love and Thunder in de bioscoop.

In Nederland moet de film op 6 juli 2022 in première gaan.

Meer over