Thor: The Dark World

Chris Hemsworth en Tom Hiddleston zijn terug

STAR - maandag 7 juni om 22:55

© © 2012 MVLFFLLC. TM &© 2012 Marvel. All Rights Reserved. / System.String[] / MKNS
In dit vervolg op Thor moet het titelpersonage strijden om de orde in het universum te herstellen. Een oud ras van duistere elfen wil dit tegengaan.

Een eeuwenoude vijand, de duistere elf Malekith (Christopher Eccleston), keert terug. Zelfs Odin en de strijders van Asgard kunnen hem niet verslaan, dus moet Thor (Chris Hemsworth) zijn gevaarlijkste en meest persoonlijke strijd tot nu aangaan.

Thor: The Dark World

De duistere elf Malekith wilde eeuwen geleden samen met zijn volk de aarde terug veranderen in zijn oorspronkelijke vorm. Dit met behulp van een onzichtbare kracht: De Aether.

Op aarde raakt Jane Foster (Natalie Portman) per ongeluk bezeten van die kracht. Daarmee vormt ze een bedreiging voor alle Negen Rijken.

Thor moet haar in Thor: The Dark World proberen te genezen voor het te laat is.

Tom Hiddleston

Ook Thors broertje Loki (Tom Hiddleston) maakt zijn opwachting in dit vervolg op Thor. De god van de chaos is in Asgard veroordeeld voor zijn daden in die eerste Thor-film.

Ondertussen vecht hij samen met Fandral, Volstagg en Sif tegen een groep indringers uit een ander rijk, waar Asgard nu al twee jaar mee in oorlog verkeert.

Oorspronkelijk zou Loki helemaal geen rol hebben in Thor: The Dark World. Toen hij door The Avengers razend populair werd bij Marvel-fans, kwamen de filmmakers tot inkeer.

Ze lieten het script herschrijven. Zo kreeg Loki een belangrijke rol in deze film.

Meer over