Fight Club

Brad Pitt vecht met blote vuisten in spannende thriller Fight Club

Veronica - zaterdag 22 oktober om 20:00

© Turner
Edward Norton speelt een verzekeringsinspecteur die zijn oersaaie leven zat is. Hij lijdt aan chronische slapeloosheid en is soms nachten wakker. Dan ontmoet hij Tyler Durden (Brad Pitt).

Tyler Durden is een charismatische zeepverkoper met een bizarre levensfilosofie. Hij gelooft namelijk niet in zelfverbetering, maar in zelfvernietiging.

Fight Club

Er ontstaat een vriendschap tussen de twee. Samen bedenken ze Fight Club, waar mannen elkaar met blote vuisten aftuigen.

De twee voelen zich pas levend als ze de adrenaline van het gevecht voelen en hun eigen bloed proeven. De leden van Fight Club kunnen de frustratie van het dagelijks leven van zich af slaan en voelen zich even bevrijd van alles.

Zij vechten niet alleen tegen elkaar, maar vooral tegen de consumptiemaatschappij waar alles sneller en beter moet.

Ondanks dat de eerste regel van Fight Club is dat je niet praat over Fight Club, wint het snel aan populariteit. Tyler en zijn vriend verspreiden de filosofie van zelfvernietiging snel.

Hun initiatief vindt veel navolging en door het hele land ontstaan nieuwe clubs. De anarchie van de club loopt al snel uit de hand.

Brad Pitt

De acteurs uit Fight Club zullen waarschijnlijk best veel gelachen hebben samen, want ze moesten voor de opnames best rare dingen doen. Zo leerde Brad Pitt en Edward Norton echt hoe je zeep maakt.

Ook moesten ze voor een korte scène dronken golfen. In plaats van doen alsof ze dronken waren, besloten Pitt en Norton om echt dronken te worden. De ballen kwamen daardoor soms hard tegen de cateringfoodtruck aan.

Voor een aantal seksscènes die niet in beeld waren, namen Pitt en Helena Bonham Carter maar liefst drie dagen orgasmegeluiden op.

Meer over