Prisoners

Hugh Jackman neemt het recht in eigen hand in Prisoners

CANV - vrijdag 30 september om 22:25

© Madhouse Entertainment
Een ontvoeringszaak houdt Hugh Jackman en Jake Gyllenhaal in hun greep in Prisoners. De een is de vader van een van de verdwenen meisjes, de ander agent. Terwijl de klok tikt, jagen beide mannen op andere verdachten.

Wat doet het met je als je kind spoorloos verdwijnt? Die vraag staat centraal in Prisoners.

Prisoners

Tijdens een etentje gaan de dochters van Keller (Hugh Jackman) en zijn buurman Franklin (Terrence Howard) even buiten wandelen. Als de meisjes vervolgens spoorloos verdwijnen, is de zonderlinge Alex (Paul Dano) meteen verdacht.

Voor de meisjes verdwenen stond zijn camper nog in de straat geparkeerd, even later is het voertuig nergens meer te bekennen. Omdat er verder geen bewijs is dat Alex de meisjes ontvoerd heeft, moet rechercheur Loki (Jake Gyllenhaal) hem in Prisoners al snel weer laten gaan.

Hugh Jackman

De politie mag dan geen bewijs hebben, weet Keller het zeker: Alex heeft zijn dochter ontvoerd. Omdat de politie niets kan doen, neemt hij rigoureuze maatregelen om achter de waarheid te komen. Franklin vindt het een slecht idee om het recht in eigen hand te nemen, maar Keller is zo volhardend, dat hij toch meehelpt.

De manier waarop Keller te werk gaat en de twijfels over Alex' schuld maken van Prisoners een beklemmende thriller over hoe wraak niet (altijd) tot genoegdoening leidt. Keller is, net als zijn dochtertje, gevangen.

Meer over