Hunter Killer

De onderzeeër van Gerard Butler in thriller Hunter Killer

RTL 7 - vrijdag 11 november om 20:29

© https://prensa.axn.es/
In de thriller Hunter Killer moet de kapitein van een Amerikaanse onderzeeër de president van Rusland redden.

In de Noordelijke IJszee verdwijnen ongeveer tegelijkertijd twee onderzeeërs van de radar: een Russische en een Amerikaanse.

Hunter Killer

In Hunter Killer krijgt Joe Glass (Gerard Butler), kapitein van de onderzeeër USS Arkansas opdracht uit te zoeken wat er met de schepen is  gebeurd.

Glass en zijn mannen hebben de USS Tampa Bay en de Russische boot al snel gevonden. Het lukt hen zelfs de bemanningen de redden.

Tegelijkertijd houden de commando’s van luitenant Bill Beaman (Toby Stephens) een Russische marinebasis in de gaten. Zij ontdekken dat er iets niet in de haak is in Rusland.

Sterker nog, de corrupte generaal Durov is bezig met een staatsgreep. Hij houdt president Zakarin gevangen.

Beaman en Glass krijgen opdracht Zakarin te bevrijden. Daarbij moeten ze samenwerken met Andropov (Michael Nyqvist), de kapitein van de gezonken Russische onderzeeër.

Gerard Butler

Om zich voor te bereiden op zijn rol in Hunter Killer voer Gerard Butler een paar dagen mee op de onderzeeër USS Houston. Dat deed hij samen met regisseur Donovan Marsh.

Zo kregen ze een inkijkje in het dagelijks leven aan boord van een onderzeeër. Marsh gebruikte die ervaringen om het script van Hunter Killer nog net een tikje realistischer te maken.

Meer over