Righteous Kill

Robert De Niro en Al Pacino jagen op seriemoordenaar in Righteous Kill

RTL 7 - donderdag 29 september om 22:55

© RIGHTEOUS PRODUCTIONS
Een seriemoordenaar heeft het in Righteous Kill voorzien op criminelen die uit handen van politie en justitie zijn gebleven.

In de misdaadthriller Righteous Kill rekent een mysterieuze seriemoordenaar à la Dexter af met criminelen die met moord zijn weggekomen. De doorgewinterde New Yorkse rechercheurs Turk (Robert De Niro) en Rooster (Al Pacino) onderzoeken de zaak. 

Righteous Kill

De twee hebben al snel door waar ze dader moeten zoeken: onder hun eigen collega's. Het heeft er alle schijn van dat een New Yorkse agent niet meer kon aanzien hoe de criminelen vrijuit gingen.

Die persoon heeft het recht in eigen hand genomen om te zorgen dat niemand zijn straf zal ontlopen. 

Het onderzoek in Righteous Kill neemt een verrassende wending.

Twee jonge rechercheurs die ook met de zaak bezig zijn, wijzen Turk aan als schuldige. Is deze oude rot dan de moordenaar?

Robert De Niro en Al Pacino

Met Righteous Kill zijn grootheden Al Pacino en Robert De Niro voor de derde keer in hun carrière samen te zien in een film. In 1974 speelde De Niro de jonge versie van de vader van Al Pacino's personage in The Godfather Part II. De Niro en Pacino deelden geen enkele scène in deze maffiaklassieker.

Bijna twintig jaar later zouden de twee topacteurs elkaar wél tegenkomen op de filmset van Heat in 1995. Hierin speelt De Niro de meesterdief op wie detective Al Pacino jacht maakt.

De hereniging van deze twee topacteurs kon niet voorkomen dat Righteous Kill veel negatieve recensies kreeg. Pacino werd zelfs genomineerd voor een Razzie voor slechtste acteur.

Meer over