The Interpreter

Vertaalt Nicole Kidman de waarheid in The Interpreter?

Veronica - dinsdag 5 juli om 22:05

© ftp
In The Interpreter hoort een tolk bij toeval dat er plannen worden gemaakt voor een moordaanslag op een Afrikaanse leider.

De Zuid-Afrikaanse Silvia Broome (Nicole Kidman) werkt als tolk bij de Verenigde Naties. Per ongeluk hoort ze een gesprek in een Afrikaans dialect.

The Interpreter

In dat gesprek wordt een aanslag op een staatshoofd besproken. Degenen die de plannen bespreken hebben pech: Broome is de enige in het hele VN-gebouw die hun verhaal kan verstaan.

Vanaf dat moment is ze haar leven niet meer zeker en krijgt ze bescherming van FBI-agent Tobin Keller (Sean Penn). Hij heeft het gevoel dat haar persoonlijke geheimen wereldwijde gevolgen kunnen hebben.

Regisseur Sydney Pollack houdt het tempo hoog in The Interpreter, zijn laatste film voor hij in 2008 overleed. Vanaf de allereerste scène is de politieke thriller een aaneenschakeling van zenuwslopende gebeurtenissen.

Sydney Pollack

Met The Interpreter kreeg Sydney Pollack iets voor elkaar wat geen enkele filmmaker voor hem gelukt was. De regisseur mocht filmen in het VN-gebouw in New York.

Alle opnames vonden wel plaats in het weekend. Zo hoefden cast en crew de reguliere werkzaamheden in het pand niet te verstoren en vielen ze niemand lastig.

Meer over