The Jackal

Bruce Willis houdt van verkleedpartijtjes in The Jackal

Veronica - zaterdag 25 februari om 21:51

© UIP
De FBI maakti n de film The Jackal jacht op de gevaarlijke huurmoordenaar... The Jackal. Ze krijgen hem niet te pakken: omdat hij zich steeds vermomt niemand weet hoe The Jackal eruitziet.

Nou ja, niemand... Er is één man die The Jackal zal herkennen als hij hem tegenkomt op straat: IRA-lid Declan Mulqueen (Richard Gere).

The Jackal

De Russische gangster Terek Murad heeft The Jackal (Bruce Willis) ingehuurd om het hoofd van de FBI te vermoorden. Op die manier wil hij zijn broer wreken.

FBI-agent Preston (Sydney Poitier) moet de aanslag op zijn chef zien te voorkomen. Dan is het toch lastig dat hij geen flauw idee heeft hoe de huurmoordenaar er precies uitziet: The Jackal is een meester in vermommingen.

De enige man die Preston kan helpen om The Jackal op te sporen is IRA-terrorist Declan Mulqueen (Richard Gere). Alleen zit die in de cel.

In ruil voor strafvermindering is Mulqueen wel bereid om de FBI te helpen.

Andere titel 

The Jackal is een remake van de filmklassieker The Day of the Jackal uit 1973.

Toen hij hoorde dat er een remake van zijn film kwam, vroeg regisseur Fred Zinnemann Universal om die remake The Jackal te noemen. Hij wilde niet dat de nieuwe film dezelfde naam had als zijn origineel. Een paar maanden later overleed de regisseur.

Meer over