Tijd voor MAX

Tijd voor MAX in het teken van acties van MAX Maakt Mogelijk

NPO 1 - donderdag 25 januari om 17:08

© Janita Sassen
Deze bijzondere aflevering van Tijd voor MAX staat in het teken van de stichting MAX Maakt Mogelijk, om arme ouderen in Oost-Europa de winter door te helpen. Door de kou die hun oude en onverwarmde huisjes binnendringt, maken ze kans op bevriezing van ledematen.

In de koude winter hebben de arme ouderen in Oost-Europa het extra zwaar. Hun huizen beschermen niet tegen de kou, waardoor hun ledematen kunnen bevriezen. Met plastic tegen de ramen en flessen met kokendheet water als kruik proberen ze het toch een beetje warm te krijgen.

MAX Maakt Mogelijk

Voor deze speciale uitzending zetten Tijd voor MAX en de stichting MAX Maakt Mogelijk zich in voor deze ouderen in Moldavië, Roemenië, Albanië, Kosovo en Oekraïne. Samen met donateurs proberen ze ervoor te zorgen dat zij een gerenoveerd en warm huis, en een veilige kachel krijgen.

De stichting helpt Oost-Europese ouderen al sinds 2006. Acties als deze blijven belangrijk, zegt Jan Slagter. “Want zolang er nog ouderen in krotten wonen, is het gevaar van de kou niet geweken.”

Wanneer is deze aflevering van Tijd voor MAX op televisie te zien?

Deze speciale aflevering van Tijd voor MAX is op donderdag 25 januari vanaf 17:10 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over