Tijd voor MAX

Alle aandacht voor diabetes in Tijd Voor Max

NPO 1 - maandag 8 november om 17:05

© MAX

Tijd voor Max werkt samen met het Diabetesfonds voor een uitgebreide special over de ziekte die jaarlijks 1.000 Nederlanders treft. Presentatrice Martine van Os staat stil bij de enorme impact van diabetes op het dagelijkse leven. Maar er is ook hoop, in de vorm van nieuw wetenschappelijk onderzoek.

In Tijd voor MAX ontvangt Martine van Os maandag diverse gasten die de impact van diabetes aan den lijve ondervinden.

Zo leeft de 36-jarige Kim al sinds haar zevende met de ziekte en kreeg Xavi de diagnose diabetes type 1 toen hij pas 2 jaar oud was. Je bent 24/7 bezig met je diabetes en hebt grote kans op ernstige complicaties aan hart, ogen of nieren. Het is de realiteit voor hen en vele andere volwassenen en kinderen met diabetes.

Onderzoek type 1

Maar er is ook bemoedigend nieuws: een onverwachte medische doorbraak biedt hoop. Professor Max Nieuwdorp zal in de uitzending vertellen hoe het inbrengen van gezonde bacteriën in de darmen van patiënten met diabetes type 1 mogelijk kan helpen de bloedsuikerspiegel stabieler te houden.

Max Nieuwdorp: "Ik ben hier heel erg optimistisch over. Ook omdat ik ervan overtuigd ben dat het onderzoek gaat helpen om de oorzaak van diabetes type 1 beter te begrijpen." 

De diabetes-special van Tijd voor Max is maandag 8 november om 17:10 uur te zien op NPO1.

Meer over