Met Ronald Giphart

Tijd voor MAX komt met special in samenwerking met het Oogfonds

NPO 1 - dinsdag 24 januari om 17:09

© Omroep MAX
Meer dan 300.000 Nederlanders zijn slechtziend of blind. En veel mensen weten niet dat zij een oogziekte aan het ontwikkelen zijn. In deze speciale uitzending van Tijd voor Max, in samenwerking met het Oogfonds, zijn mensen met een oogziekte te gast.

Schrijver Ronald Giphart is deze uitzending te gast. Hij heeft de oogaandoening maculadegeneratie. De kans dat zijn ogen hem in de steek gaan laten is groot. Ook Jan-Jaap heeft een erfelijke aandoening, retinitis pigmentosa. Hij is nagenoeg blind. Zijn dochtertje is drager en heeft een grote kans de aandoening te ontwikkelen. Gea is bijna blind aan een oog door glaucoom, een van de belangrijkste oorzaken van slechtziend- en blindheid.

Tijd voor MAX 

In Nederland hebben meer dan 300.000 mensen een visuele beperking. En nog meer Nederlanders weten niet dat zij een oogziekte aan het ontwikkelen zijn. Daarom maakt Tijd voor MAX deze uitzending in samenwerking met het Oogfonds. Om aandacht te besteden aan het belang van genetisch onderzoek en tijdige behandeling van oogziekten.

Meer over