Tijd voor MAX

Tijd voor Max in het teken van overleden weerman Piet Paulusma

NPO 1 - dinsdag 22 maart om 17:08

© ANP KIPPA SIESE VEENSTRA
Tijd voor MAX staat vandaag volledig in het teken van de overleden Piet Paulusma. De zender brengt op deze manier een uniek eerbetoon aan hun eigen weerman.

In Tijd voor MAX, Oant Moarn - afgeleid van Piets bekende afsluiting - komen exclusief de familieleden, vrienden en collega's van Piet Paulusma aan het woord, waaronder zijn kinderen, tweelingbroer Lume en Joke, de vrouw waar hij jaren meer getrouwd was. Zij laten hun licht schijnen op hun vader, broer, collega en vriend die op vele Nederlanders een diepe indruk heeft gemaakt.

Jan Slagter

Ook zijn collega's en vrienden zijn in deze bijzondere aflevering van de talkshow van Martine van Os en Sybrand Niessen te horen en te zien. Onder anderen Fons van Westerloo, Wiebe Wieling (voorzitter van De Koninklijke Vereniging De Friesche Elf Steden), Sybren Terpstra (eindredacteur van Omrop Fryslân) en Jan Slagter komen voorbij. De gesprekken worden aangekleed met archiefbeelden van Piet en de uitzending wordt uiteraard afgesloten met zijn vertrouwde groet: 'Oant Moarn'.

Piet Paulusma

De interviews zijn niet allemaal deze week opgenomen. Aangezien Omroep Max al eerder op de hoogte was van de ziekte van Piet, zijn op zijn verzoek al in november enkele interviews met familieleden opgenomen. Zij vertellen onder meer over het plezier dat de weerman altijd beleefde aan het vieren van kerst met het gezin.

Tijd voor MAX, Oant Moarn is dinsdag 22 maart vanaf 17:10 uur te zien op NPO1.

Meer over