Timecop

Door de tijd reizen met Jean-Claude Van Damme in Timecop

RTL 7 - donderdag 21 september om 22:38

© Turner
In de toekomst is tijdreizen mogelijk. Politieman Max Walker reist in Timecop terug in de tijd om een corrupte senator te stoppen.

Terwijl Max (Jean-Claude Van Damme) deze klus probeert te klaren, denkt hij dit tijdreizen ook te kunnen gebruiken voor privézaken. 

Timecop

Nadat de mogelijkheid om door de tijd te reizen is geperfectioneerd, ontstaat er een nieuw type wetshandhavingsdienst: de Time Enforcement Commission, kortweg TEC. Max Walker, een zogenaamde timecop, werkt voor TEC.

Tien jaar geleden werd Max aangevallen, waarbij zijn vrouw werd vermoord. Tot op de dag van vandaag laat dit hem niet los.  

Voor een opdracht spoort Max een oud-collega op die het verleden in ging om geld te verdienen. Max brengt hem terug voor veroordeling. Deze oud-collega stribbelt tegen en vertelt Max dat senator McComb (Ron Silver), de man die verantwoordelijk is voor TEC, hem stuurde.

Alsof dat nog niet ingewikkeld genoeg is, moet Max ook nog eens de moord op zijn vrouw in het verleden zien te voorkomen. 

Jean-Claude Van Damme

Jean-Claude Van Damme is een van de weinige Belgische acteurs die is doorgebroken in Hollywood. Vooral in de jaren 80 en 90 was hij in veel succesvolle films te zien zoals Bloodsport, Cyborg, Kickboxer, Universal Soldier en Hard Target

Ook in Timecop is 'the muscles from Brussels' weer lekker bezig. 

Meer over