Timeline

Paul Walker vast in de middeleeuwen

RTL 7 - dinsdag 30 juni om 22:32

© ftp://ftpmuc.sky.de
Tijdens een expeditie in Frankrijk belandt een groep archeologiestudenten plots in de veertiende eeuw.

Archeologen willen graag de geschiedenis tot leven wekken, maar zo letterlijk als dat in Timeline gebeurt was waarschijnlijk ook weer niet de bedoeling.

Timeline

In Timeline is een groepje van vier archeologiestudenten in Frankrijk voor opgravingen. Professor Edward Johnston (Billy Connolly) begeleidt het viertal.

Als hij plotseling verdwijnt, gaan de studenten naar hem op zoek. Met Chris (Paul Walker) voorop: Edward is zijn vader.

Na een beetje rondneuzen ontdekken Chris en zijn maten dat professor Johnston werkte aan een tijdmachine. Dat apparaat doet het blijkbaar erg goed: hij heeft zichzelf terug in de tijd geflitst.

Johnston is nog wel op dezelfde plek, maar dan zeshonderd jaar eerder. Chris en zijn medestudenten reizen hem achterna om hem te redden.

Michael Crichton

Timeline is een verfilming van het gelijknamig boek van Jurassic Park-schrijver Michael Crichton. Crichton was niet te spreken over de verfilming.

Sterker nog: hij was zo ontevreden dat hij besloot geen van zijn boeken meer te laten verfilmen. Niemand kon nog de filmrechten voor een boek van Michael Crichton kopen. 

De schrijver hield voet bij stuk. Na zijn dood was Steven Spielberg, een goede vriend van de schrijver, de eerste die een boek van Crichton mocht verfilmen.

Of en wanneer die film, Pirate Lattitudes, gaat verschijnen? Dat is nog niet bekend.

Meer over