Tin Cup

Kevin Costner werkt als golfleraar in Tin Cup

NET 5 - vrijdag 1 juli om 00:10

© PAT
Ooit was Roy McAvoy een veelbelovend golfer. Nu hij aan lagerwal is geraakt, werkt hij als golfleraar in Salome, Texas. Hij heeft slechts één leerling, de mooie psychologe Molly Griswold.

Roy McAvoy, ook wel bekend als Tin Cup, had als professioneel golfer zo’n mooie toekomst voor zich. Het is helaas allemaal anders gelopen en nu is hij dus een uitgerangeerde golfleraar. 

Tin Cup

Hij wordt verliefd op Molly (Rene Russo), zijn enige leerling, maar die heeft al iemand. Zij blijkt de vriendin te zijn van David Simms (Don Johnson) en laat dat nou net zijn oude rivaal zijn.

Om haar voor zich te winnen, en vooral om haar af te pakken van haar huidige geliefde, besluit Roy (Kevin Costner) in Tin Cup mee te doen aan de open Amerikaanse kampioenschappen. Dat is wel het zwaarste golftoernooi ter wereld, dus of het een slimme strategie is?

David Simms is een van de supersterren van de PGA (Professional Golf Association), maar ook hij staat erom bekend weleens domme beslissingen te nemen.

Kevin Costner

Wie een beetje bekend is met de golfwereld van de jaren 90 ziet in Tin Cup veel bekende gezichten voorbijkomen. Onder anderen Corey Pavin, Fred Couples en Phil Mickelson hebben een cameo.

De commentatoren in de film waren en/of zijn in het echt ook sportverslaggevers voor de PGA.

Kevin Costner zelf kreeg intensief golflessen van voormalig golfprof Gary McCord. Die lessen hadden effect: Costner deed bijna alle slagen die Roy in de film maakt zelf.

Meer over