Tina

NPO3 zendt de openhartige documentaire Tina (2021) uit over leven Tina Turner

NPO 3 - donderdag 25 mei om 22:17

© phototele.com
De documentaire Tina geeft een uniek inkijkje in het leven van de woensdag overleden Tina Turner. Aan de hand van niet eerder vertoonde beelden, foto's en audiotapes vertelt ze vooral over zichzelf.

De documentaire Tina Turner vertelt het inspirerende levensverhaal van de zangeres die in 1939 ter wereld kwam als Anna Mae Bullock. Ze zette haar eerste schreden op het artiestenpad naast haar man Ike. Samen boekten ze muzikale successen, maar intussen werd Ike steeds gewelddadiger. Na zestien jaar scheidde Tina van hem en uiteindelijk wist ze met succes een solocarrière op te bouwen.

Tina

Deze documentaire geeft een intiem kijkje in haar leven. Naast Tina zelf komen haar echtgenoot Erwin Bach, goede vriendin Oprah Winfrey en actrice Angela Bassett aan het woord. Verder bevat de documentaire niet eerder vertoonde beelden, foto's en audiotapes.

NPO3 zendt deze documentaire niet voor niets uit: op woensdag 24 mei kwam het verdrietige nieuws naar buiten dat de zangeres op 83-jarige leeftijd is overleden. Z brengen hiermee een eerbetoon.

Meer over