Tineke Schouten: Posi-Tien

20 augustus 2010 12:46 | kijktips | Door Televizier

Tineke Schouten timmert al jaren aan Nederlandse theaterwegen. Sinds 1980 staat de comédienne (ze noemt zichzelf geen cabaretière) op de planken.

Posi-Tien is alweer de negentiende avondvullende show van Schouten. In bijna elk van die negentien shows komt het woord 'tien' in de naam voor, de afkorting van Tineke.

Lenie uit de Takkestraat
Schouten begon als assistente van Herman Berkien, eveneens een Utrechts cabaretier. Ze brak door met de single Lenie Uit De Takkestraat, een top 10-hit.

Sindsdien zijn al haar voorstellingen steevast uitverkocht. Schouten staat bekend om haar veelzijdige typetjes. Enkele van die typetjes zijn bovengenoemde Lenie uit de Takkestraat, Bep Lachebek, de toiletjuffrouw en de koffiejuffrouw.

Dolly Dots
Tineke houdt ook van imitates. Zo heeft ze onder andere Karin Bloemen, ABBA, Sugar Lee Hooper, Gert en Hermien, de Dolly Dots, Luv, Celine Dion en Marianne Weber nagedaan. De imitaties zijn onderdeel van 'De Artiestenparade', een terugkerend onderdeel in haar shows.

In 2005 vierde Schouten haar 25-jarig jubileum. Ze werd toen geridderd tot Officier in de Orde van Oranje Nassau. Op dit moment toert de comediénne door Nederland met haar show L.O.L. Inclusive.

Meer over