Tomb Raider

Alicia Vikander is de nieuwe Lara Croft in Tomb Raider

RTL 7 - woensdag 22 mei om 20:27

© Warner Bros
Van fietskoerier tot avonturier: Lara Croft reist in Tomb Raider van Londen naar Japan om haar verdwenen vader te zoeken, een beroemde ontdekkingsreiziger.

Al sinds 1996, toen het eerste Tomb Raider-computerspel verscheen, is Lara Croft populair.

Tomb Raider

Aan het begin van de 21e eeuw maakt ze de overstap naar het witte doek, maar de twee films die dat oplevert vallen tegen, ook al speelt megaster Angelina Jolie de hoofdrol. Vijftien jaar na de laatste film probeert regisseur Roar Uthaug het nog eens. Zijn Lara Croft (Alicia Vikander) is, veel meer dan in de eerdere delen, een personage van vlees en bloed.

Zelfs in een film waarin de nadruk zo op de actiescènes ligt maakt dat wel degelijk een verschil. Het geeft de kijker veel meer een idee wáárom Lara naar Japan reist om haar jaren geleden verdwenen vader op te sporen.

Vikander is een goede keus voor de hoofdrol: zowel in de actiescènes als in de serieuze scènes in Tomb Raider komt ze goed uit de verf.

Alicia Vikander

Alicia Vikander ging flink in training voor haar rol. Ze wilde Lara zo realistisch mogelijk maken, dus moest ze fit zijn. Door al die training kweekte ze er flink wat spiermassa bij. Tegenspeler Walton Goggins was onder de indruk: “Ze is een echte krachtpatser. Door haar schaamde ik me om zelf mijn shirt uit te trekken, en ik ga vijf keer per week naar de sportschool.”

Na het filmen van Tomb Raider ging Vikander weer ‘terug naar normaal’. In drie weken tijd was ze alle extra spierballen alweer kwijt.

Meer over