Tomorrow Never Dies

Voorkomt James Bond de Derde Wereldoorlog in Tomorrow Never Dies?

RTL 7 - maandag 11 december om 20:27

© MGM
Een doorgedraaide mediamagnaat wil in Tomorrow Never Dies een oorlog ontketenen om zijn imperium uit te breiden. James Bond moet hem stoppen.

Pierce Brosnan maakte in GoldenEye zijn debuut als James Bond. Tomorrow Never Dies, Bondfilm nummertje achttien (en nummer twee voor Brosnan), doet weer denken aan de klassieke Bondfilms uit de jaren 60 en 70.

Tomorrow Never Dies

Dat betekent dat regisseur Roger Spottiswoode de kijker in Tomorrow Never Dies vergast op (elegante) actie, vernuftige gadgets en volop typisch Britse onderkoelde humor. Bonds tegenstander is mediamagnaat Elliot Carver (Jonathan Pryce). Hij wil een wereldwijd media-imperium opzetten en is bereid de Derde Wereldoorlog te ontketenen om dat te bewerkstelligen.

M (Judi Dench) stuurt James Bond eropaf om hem tegen te houden. Daarbij krijgt hij hulp van zijn Chinese collega Wai Lin (Michelle Yeoh). Tijdens zijn missie loopt 007 zijn oude vlam Paris (Teri Hatcher) tegen het lijf, zij is inmiddels getrouwd met Carver.

Pierce Brosnan

De Italiaanse actrice Monica Bellucci deed auditie voor Tomorrow Never Dies. De rol van Paris Carver ging uiteindelijk aan haar neus voorbij. Pierce Brosnan was daar niet over te spreken. Hij had graag met Bellucci samengewerkt, maar "De sukkels van de casting zeiden nee". Achttien jaar later kreeg Monica Bellucci – op haar vijftigste! – dan toch haar rol als Bondgirl in Spectre.

Meer over