Top Five

Wordt Chris Rock serieus?

Com. Centr. - zaterdag 22 februari om 20:00

© Paramount Pictures Germany / MKNS
Chris Rock brak door als stand-upcomedian. Later ging hij ook acteren. Met Top Five regisseert hij zijn eerste film.

Regisseren is niet het enige wat Chris Rock in Top Five doet. De komiek speelt ook de hoofdrol in zijn regiedebuut. En hij is verantwoordelijk voor het script.

Top Five

Chris Rock speelt iemand die verrassend veel op hem lijkt. Hoofdpersoon Andre Allen werd bekend als stand-upcomedian.

Dankzij rollen in flauwe komedies groeide hij uit tot filmster. Nu hij ouder wordt, wil Andre in Top Five serieuze films maken. 

Het is alleen nog maar de vraag of zijn publiek daarop zit te wachten. Reden genoeg voor onzekerheid dus.

Daar komt nog bij dat Andre's relatie met realityster Erica Long (Gabrielle Union) ook wel betere tijden heeft gekend.

Over al die problemen praat Andre als hij door New York loopt met Chelsea Brown (Rosario Dawson), de enige journalist die niet vraagt wanneer zijn volgende Hammy the Bear-film uitkomt.

Chris Rock

Hoewel er overeenkomsten zijn tussen Chris Rock en zijn personage, komt niet alles uit zijn eigen leven. Zo haalde hij inspiratie voor Top Five uit het leven van een vriend.

Die vriend is filmregisseur Kevin Smith. Smith is getrouwd met filmjournalist Jennifer Schwalbach. Rock vond het idee van een filmmaker die voor een journalist valt zo romantisch, dat hij het in het script verwerkte.

Dat script schreef Chris Rock terwijl hij aan een andere film werkte. Tijdens de opnames van Grown Ups 2 zat de acteur in zijn trailer achter zijn typemachine.

Meer over