Torque

Drugs en motorbendes in Torque

Viaplay TV - zondag 5 februari om 20:30

© Turner
In Torque valt een aantal met drugs gevulde motoren in handen van motorrijder Cary Ford. Omdat hij bang is om in aanraking te komen met de politie laat hij alles achter zich. Dat is niet bepaald de verstandigste beslissing.

Om niet in de problemen te komen, zet Cary (Martin Henderson) zijn motoren achter slot en grendel, laat hij zijn vriendin achter en verlaat hij de stad. Cary’s vriendin Shane (Monet Mazur) krijgt vervolgens de politie op haar dak. 

Torque

Als Cary terugkeert om zijn naam te zuiveren, komt hij in aanraking met Henry (Matt Schulze). Hij is de leider van motorclub The Hellions en de eigenaar van de drugs die verstopt zaten in de motoren.

Henry is niet van plan Cary zomaar weg te laten komen met zijn eerdere acties. Sterker nog: de leider van The Hellions weet het zo te spelen dat het lijkt dat Cary het jongere broertje van een gevaarlijke bendeleider heeft vermoord.

Zo krijgt Cary in Torque niet alleen een stelletje gangsters, maar ook FBI-agenten Henderson en McPherson (Justina Machado en Adam Scott) achter zich aan.

The Fast and the Furious

Torque wordt ook wel de The Fast and the Furious op motoren genoemd. Niet zo gek ook: in beide films gaat het vooral over racen, criminaliteit en mooie vrouwen.

Volgens Torque-regisseur Joseph Kahn was het de bedoeling om The Fast and the Furious op de hak te nemen. Dit doet hij onder andere door Cary een zin uit het script van de autofilm letterlijk over te laten nemen. Waarop Shane reageert met: “Dat is het domste wat ik ook heb gehoord.”

Meer over