Total Recall

Arnold Schwarzenegger gaat naar Mars

Veronica - zaterdag 22 februari om 20:00

© http://presse.scifi.de/
Paul Verhoeven die Arnold Schwarzenegger regisseert in een verfilming van een verhaal van Blade Runner-schrijver Philip K. Dick. Dat staat garant voor een topavond.

Douglas Quaid (Arnold Schwarzenegger) droomt van Mars, maar heeft geen geld voor een reis naar de rode planeet. Gelukkig is daar in 2084 een oplossing voor. 

Total Recall

Douglas laat die reis naar Mars gewoon in zijn herinnering implanteren. Daarvoor neemt hij contact op met Rekall Inc., een bedrijf dat handelt in herinneringen.

Bij het implanteren van de herinnering gaat er iets mis. Wat heet: Douglas krijgt helemaal geen ontspannen vakantie op de rode planeet.

Quaid herinnert zich dat hij een geheim agent is die op Mars de rebellen moet gaan helpen. Tijd om dat eens grondig te gaan onderzoeken.

Total Recall is een verfilming van een verhaal van Blade Runner-schrijver Philip K. Dick. In handen van onze eigen Paul Verhoeven levert dat een stevige en spectaculaire sf-actiefilm op.

Total Recall zit zo vol bizarre momenten en snedige oneliners dat eigenlijk geen moment duidelijk is wat nou echt is en wat niet.

Arnold Schwarzenegger

Eigenlijk was het de bedoeling dat Arnold Schwarzenegger de hoofdrol zou spelen in RoboCop. Dat ging niet door omdat de Oostenrijkse Eik niet in het kostuum zou passen.

Toen Schwarzenegger RoboCop (met Peter Weller in de titelrol) zag, was hij onder indruk. Arnie was zelfs zo enthousiast dat hij nu heel graag met Paul Verhoeven samen wilden werken.

Dat liet de regisseur geen twee keer zeggen. Hij castte hem meteen voor de hoofdrol in Total Recall.

Meer over