UEFA Champions League: RB Leipzig - Tottenham Hotspur

Tottenham zoekt revanche tegen Leipzig

Veronica - dinsdag 10 maart om 20:30

© EPA
Tottenham Hotspur werd in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League weggespeeld door RB Leipzig. Door de kleine thuisnederlaag (0-1) maken ze in deze return nog altijd kans op de volgende ronde.

Het gebeurt niet vaak dat een tegenstander Tottenham Hotspur op eigen veld zo wegspeelt als in de eerste wedstrijd van de achtste finales van de Champions League door RB Leipzig. De Duitse club kreeg alleen in de eerste helft al twaalf kansen en met de kleine nederlaag (0-1) mochten de Engelsen uiteindelijk hun handen dichtknijpen. De verliezend finalist van vorig jaar heeft daardoor in deze return nog kans om de kwartfinales te bereiken.

Geen grip

Trainer José Mourinho van Tottenham klaagde dat hij door blessures niet zijn beste aanvallers kon opstellen, maar met Lucas Moura (de kwelgeest van Ajax vorig jaar) en aankoop Steven Bergwijn had hij toch twee topspelers in de basis. Het waren zijn verdedigers die totaal geen grip hadden op de watervlugge spits Timo Werner, middenvelders Marcel Sabitzer en Patrick Schick.

Meer over