Tour de France

Sommigen komen uitgerust uit een rustdag, anderen hebben moeite om weer in het ritme te komen. Feit blijft dat de koninginnenrit in de Tour garant staat voor een flinke dosis actie.

De renners moeten zo'n 1500 meter hoogteverschil overbruggen in de laatste 20 kilometer van deze etappe. De Col du Tourmalet is altijd een gevreesde berg.

Aanvallen
Wie bereikt als eerste het 'dak van de Tour'? Dit jaar ligt in de lijn der verwachting dat een coureur uit de top 10 van het klassement de Souvenir Henri Desgrange in ontvangst mag nemen.

Andy Schleck zal tijd moeten winnen op Alberto Contador om een goede uitgangspositie voor de tijdrit in de voorlaatste etappe af te dwingen. Contador zal dat op zijn beurt niet willen laten gebeuren.

Neerlands hoop
Alleen naar elkaar kijken gaat niet meer lukken voor de twee. Menchov en Sanchez winnen terrein. Op de Tourmalet zijn flinke tijdsverschillen mogelijk, dus de Contador en Schleck moeten bij blijven bij de rest.

Misschien is het ook wel de uitgelezen etappe om aan te vallen voor Neerlands hoop Robert Gesink. Hij staat op respectabele afstand zesde in het klassement, en hoopt misschien nog op een plekje in de top 5. Daarvoor zal hij wel tijd moeten winnen. Op de Col du Tourmalet kan het.

Reageren