TV5MONDE brengt eerbetoon aan veelzijdig acteur

Charmante boef Yves Montand in Tout feu, tout flamme

TV5MONDE - donderdag 25 november om 21:02

© TV5 Monde
Yves Montand bewees zijn veelzijdige acteertalent in serieuze drama's en luchtige komedies. Met een aantal van zijn beste films staat TV5MONDE stil bij de dertigste sterfdag van de acteur. Vandaag wordt het eerbetoon afgesloten met de comedy Tout Feu, Tout Flamme, waarin Yves Montand en Isabelle Adjani te zien zijn als vader en dochter.

Multitalent Yves Montand stond ruim een halve eeuw voor de camera's. Hij was te zien als verbeten detective, als stoere Formule 1-coureur, als avonturier in de jungle en als politiek activist, maar ook voor een luchtige comedy was Montand altijd wel te porren.

In zijn jonge jaren bracht hij in Let's Make Love Marilyn Monroe het hoofd op hol - zowel op het scherm als in het echt - en in Le Sauvage beleefde hij met Catherine Deneuve avonturen op een afgelegen eiland.

Tout Feu, Tout Flamme

In de jaren tachtig was Montand wat te oud geworden voor dit soort rollen. In de comedy Tout Feu, Tout Flamme, waarmee TV5MONDE het eerbetoon aan de acteur afrondt, zien we de zestiger als een charmante, maar onverbeterlijke oude oplichter.

Victor Valence heeft zijn gezin in het verleden berooid achtergelaten en is met de noorderzon naar het buitenland vertrokken, waar hij zijn schimmige zaakjes voortzet.

Isabelle Adjani

Met haar vader van huis heeft de pientere oudste dochter Pauline, gespeeld door Isabelle Adjani, de leiding over het huishouden overgenomen. Ze heeft Victor niet meer nodig en kan dan ook geen enthousiasme opbrengen wanneer hij weer eens voor de deur staat.

Pa heeft fantastische plannen met de bezittingen van de familie en belooft iedereen rijk te maken, maar Pauline herkent Victors praatjes als zijn zoveelste oplichterstruc.

Nederlands ondertiteld

Is Victor echt zo diep gezonken dat hij zijn eigen gezin wil oplichten? En gaat het hem lukken om iedereen in de luren te leggen, of steekt Pauline er een stokje voor? Je ziet het deze week op TV5MONDE in Tout Feu, Tout Flamme. Goed om te weten: de film wordt voorzien van Nederlandse ondertitels.

Tout Feu, Tout Flamme is op donderdag 25 november om 21.00 uur te zien op TV5MONDE

Meer over