Trading Places

Ruilen met Eddie Murphy

RTL 7 - dinsdag 11 februari om 22:30

© http://www.paramount.de/Info/Nutzungsbedingungen
Ruilen met Eddie Murphy, wie wil dat nou niet? In de komedie Trading Places blijkt dat dat misschien helemaal niet zo'n goed idee is.

Trading Places draait om twee mensen met totaal verschillende achtergronden: de jonge, succesvolle beurshandelaar Louis Winthorpe III en de onfortuinlijke zwerver en sjacheraar Billy Valentine. Hoe zou het zijn als die twee een tijdje van leven zouden ruilen?

Trading Places

Dat vragen de oude broers Mortimer en Randolph Duke, de puissant rijke eigenaars van het bedrijf waar Louis werkt, zich ook af in Trading Places. En aangezien de heren geld en macht zat hebben, kunnen ze het ook gewoon in praktijk brengen.

Ze plukken Billy (Eddie Murphy) van de straat, trekken hem een pak aan en geven hem een mooi kantoor, terwijl Louis (Dan Aykroyd) het ineens op straat moet zien te rooien. Al snel blijkt dat Billy's sjacheraarstalentent ook op Wall Street goed van pas komen: hij is een natuurtalent en hij geniet van zijn nieuwe rol.

Tot hij ontdekt dat hij een experiment van de oude Dukes is. Samen met Louis, die het een stuk moeilijker heeft, verzint hij een list om de oude rijkaards terug te pakken.

Eddie Murphy Rule

Na het uitbreken de financiële crisis in 2008 vond men het tijd voor strengere regels op Wall Street. Een van de regels heeft betrekking op praktijken die heel erg lijken op wat de gebroeders Duke in Trading Places uithalen.

Omdat de film als inspiratie diende voor deze regel, staat hij sindsdien bekend als de Eddie Murphy Rule.

Meer over