Train to Busan

Een trein vol zombies in Train to Busan

Veronica - zondag 24 oktober om 22:15

Ben je door de Netflix-hit Squid Game helemaal in de ban van Zuid-Koreaanse titels? Dan moet je nu even goed opletten. Veronica brengt namelijk de zombiefilm Train To Busan met in de hoofdrol o.a. Jung Ho-yeon, bekend van Squid Game. 

In Train To Busan reist een vader met zijn dochtertje per trein van Seoul naar Busan. Probleempje: in de trein stikt het van de zombies, dus wat nu? 

Train to Busan

De meeste zombiefilms werken volgens een vast patroon. Na een zombie-invasie gaan de overlevende mensen naar een veilige plek. Meestal is dat een huis, een winkelcentrum of een legerbasis. In ieder geval een plek waar de mensen zich kunnen verschansen en waar voldoende proviand, wapentuig en ander handig spul te vinden is.

In het Zuid-Koreaanse Train to Busan zit het anders in elkaar. Zombies en mensen zitten allemaal bij elkaar in een trein. Die trein raast van hoofdstad Seoel naar Busan. Uitstappen op een veilig stationnetje is er niet bij: overal zijn zombies. De mensen kunnen alleen maar proberen om de zombies uit ‘hun’ coupés te houden. Maar dat is natuurlijk niet alles.

De passagiers, onder wie Seok-woo (Gong Yoo) en zijn dochtertje Seong-kyeong (Yu-mi Jung), moeten ook proberen de locomotief te bereiken. Daarvoor moeten ze wel de hele zombietrein door...

Vervolg

Train to Busan is niet de eerste zombiefilm van de Zuid-Koreaanse regisseur Sang-ho Yeon. Eerder maakte hij al de korte animatiefilm Seoul Station. Volgens de regisseur is Train to Busan een vervolg op die film. Na het grote succes ervan kreeg ook Train to Busan een vervolg. Peninsula was in de zomer van 2020 in de bioscoop te zien.

Train to Busan is zondag om 22:15 uur te zien op Veronica.

Meer over