Transcendence

Johnny Depp uploadt zichzelf naar de cloud

SBS 9 - donderdag 13 augustus om 22:35

© © 2013 Alcon Entertainment, LLC. All Rights Reserved / Peter Mountain / MKNS
Johnny Depp kruipt in Transcendence in de huid van Will Caster, een wetenschapper op het gebied van kunstmatige intelligentie. Will werkt aan een machine die alle kennis van de wereld kan combineren met alle mogelijke menselijke emoties.

De befaamde onderzoeker Dr. Will Caster (Johnny Depp) is al jaren gelukkig getrouwd met zijn collega-wetenschapper Evelyn (Rebecca Hall). Will is een expert in kunstmatige intelligentie. Hij doet onderzoek naar een machine die alle kennis van de wereld combineert met de menselijke emoties.

Transcendence

Niet iedereen is blij met die experimenten. Wat heet: anti-technologische extremisten plegen een aanslag op hem.

Will overleeft de kogelregen, maar raakt wel zwaargewond. Hij heeft niet lang meer te leven.

Daarom besluiten Evelyn en Wills beste vriend Max (Paul Bettany) om Wills bewustzijn te uploaden in zijn eigen machine.

Het is de enige manier waarop Evelyn haar geliefde bij zich kan houden, maar ze heeft wel haar twijfels. Ze is bang dat Wills geest de machine te sterk maakt.

Die vrees wordt in Transcendence werkelijkheid: Wills honger naar kennis verandert in een grenzeloze machtswellust. Kunnen Evelyn en Max hem nog stoppen?

Johnny Depp

Transcendence werd niet het grote succes waar de makers op hadden gehoopt. Hoofdrolspeler Johnny Depp zit daar niet zo mee.

“Het is heel bevredigend om op het punt te belanden dat het je geen fuck meer kan schelen", zei de acteur in een interview aan Details Magazine.

"Vroeger was ik heel toegewijd aan m’n werk. Op een gegeven moment geef je zo veel om je werk dat het een belemmering wordt."

Meer over