Transformers: Revenge of the Fallen

De Autobots en Decepticons krijgen het opnieuw met elkaar aan de stok in Transformers

Veronica - zondag 24 juli om 20:00

In deze tweede Transformers-film krijgen de Autobots en de Decepticons het opnieuw met elkaar aan de stok. En dat gaat er niet heel subtiel aan toe.

Na zijn avonturen in Transformers wil Sam Witwicky (Shia LaBeouf) eigenlijk alleen maar rust. Daar komt – jammer voor hem – niet veel van terecht.

Transformers: Revenge of the Fallen

De week dat Sam aan zijn nieuwe studie begint, barst de boel in Transformers: Revenge of the Fallen weer los.

Eerst vindt Sam een splinter van de AllSpark, een buitenaardse energiebron. Omdat hij al een vermoeden heeft dat dat ding wel eens gevaarlijk kan zijn, vraagt hij zijn vriendin Mikaela (Megan Fox) de splinter bij zich te houden.

Niet lang daarna komen de kwaadaardige Decepticons weer naar de aarde. Deze keer lijken ze het op Sam en Mikaela gemunt te hebben.

Zou de AllSpark daar wat mee te maken hebben? Samen met Optimus Prime, Bumblebee en de andere Autobots proberen Sam en Mikaela te voorkomen dat de Decepticons het ding in handen krijgen.

Koninklijke hulp

Voor de opnames van Transformers: Revenge of the Fallen streek regisseur Michael Bay met zijn cast en crew vier dagen neer in Jordanië.

De Jordanese koninklijke familie vond de eerste Transformers-film geweldig. Daarom besloten ze Bay een handje te helpen.

Tijdens de opnames in Petra, Salt en Wadi Rum kon de regisseur rekenen op assistentie van de Jordanese luchtmacht.

Meer over