Transformers

Shia LaBeouf koopt een bijzondere auto in Transformers

Veronica - dinsdag 6 juni om 20:25

© http://info.premiere.de
Transformers staat in het teken van de strijd tussen de Decepticons en de Autobots. Dat zijn robots die vermomd als auto over de aarde crossen.

Op planeet aarde koopt de jonge Sam Witwicky (Shia LaBeouf) zijn eerste auto. En wat voor een.

Megan Fox

Op het eerste gezicht tikt Sam een afgeragd tweedehandsje op de kop, maar niets is minder waar. De auto die hij koopt is een Autobot: een buitenaardse robot in de vorm van een auto.

Deze Autobot heet Bumblebee en hij is er om Sam te beschermen. Bumblebee is niet de enige Transformer die op aarde gekomen is.

Ook de kwaadaardige Decepticons zijn op aarde en beginnen het Amerikaanse leger aan te vallen.

Als Sam en zijn klasgenoot Mikaela (Megan Fox) ontdekken dat het leger van plan is zowel de vijandige Decepticons als de goede Autobots te vernietigen, proberen ze er alles aan te doen om de Decepticons te stoppen.

Transformers

Met Transformers stortte regisseur Michael Bay zich op een klassiek stukje popcultuur. De robots zagen in 1984 het levenslicht als speelgoedfiguurtjes. Dat speelgoed was zo populair dat er al snel stripboeken en een tekenfilmserie volgden.

Michael Bay gaf de rol van opper-Autobot Optimus Prime aan stemacteur Peter Cullen, die die rol in de tekenfilmserie ook al speelde.

Voor Cullen was het een genot om de rol weer te spelen. Hij omschreef het als 'het aantrekken van heel fijne pantoffels die je een tijd niet hebt gedragen'.

Meer over