Transformers: The Last Knight

Mark Wahlberg en de Autobots in Transformers: The Last Knight

Paramount - zondag 26 maart om 22:25

© Universal
Zelfs na vier Transformers-films had regisseur Michael Bay er nog geen genoeg van. Transformers: The Last Knight is alweer de vijfde actieknaller rond de pratende vrachtwagen Optimus Prime en de andere Autobots.

Al duurt het even voordat Optimus Prime aan bod komt in deze vijfde Transformers-film. De film richt zich het grootste deel van de tijd op een menselijke vriend van de Autobots: Cade Yeager.

Transformers: The Last Knight

In Transformers: Age of Extinction hielp Cade (Mark Wahlberg) de Autobots in hun strijd tegen de boze Decepticons. En als je Optimus Prime helpt, heb je vrienden.

Dat betekent dat Cade in The Last Knight bescherming geniet van een paar Autobots. En niet de minste: Bumblebee, Hound, Drift en Crosshairs zorgen er samen voor dat Cade niks overkomt.

Ondertussen is Optimus Prime op weg naar de schepper van de Autobots, Unicron. Als blijkt dat Unicron plannen heeft om de aarde te vernietigen, gaan Optimus Prime, de andere Autobots en Cade de strijd aan.

Bumblebee

Transformers: The Last Knight is dus de vijfde film in de Transformers-franchise. Daarmee is de koek nog niet op voor de ruimterobots.

In december 2018 ging alweer het zesde deel in de serie in première: Bumblebee. Dit is de eerste Transformers-film die Michael Bay niet heeft geregisseerd.

Hij liet de regisseursstoel deze keer aan Travis Knight, die eerder betrokken was bij animatiefilms als Kubo and the Two Strings en Coraline.

Meer over