Trespass

Nicolas Cage gijzelen in Trespass: slim of niet?

Viaplay TV - zondag 4 februari om 20:30

Kyle Miller (Nicolas Cage) en zijn vrouw Sarah (Nicole Kidman) worden thuis overmeesterd door een groep misdadigers. Ze zijn uit op de inhoud van hun kluis.

Vier agressieve criminelen willen een grote slag slaan en dringen het huis van Kyle en Sarah Miller binnen. De overvallers zijn uit op de inhoud van de kluis van de Millertjes. 

Trespass

Hun dochter Avery (Liana Liberato) is op weg naar een feest en Kyle (Nicolas Cage) is net terug van een zakenreis. De daders willen wat in de kluis zit, contant geld en diamanten.

Uiteraard is Kyle, in ruil voor de vrijheid van Sarah (Nicole Kidman) en Avery, tot veel bereid. Maar of dat voldoende is? Deze daders zijn niet snel tevreden.

Joel Schumacher

Trespass uit 2011 is het werk van regisseur Joel Schumacher. Eerder was hij verantwoordelijk voor grote successen als Falling DownPhone Booth en The Phantom of the Opera.

Lang niet al zijn films werd een succes. Schumacher is ook de man achter flops als Batman & Robin, Bad Company en The Number 23.

Op papier had Trespass een succes moeten worden, maar het liep anders. Zelfs grote namen Nicole Kidman en Nicolas Cage konden niet voorkomen dat de film grandioos flopte.

Na een desastreus openingsweekend verdween Trespass al snel uit de Amerikaanse bioscopen. Wereldwijd bracht de film krap 10 miljoen dollar op, minder dan een derde van wat de productie gekost had.

Meer over