Triple 9

Chiwetel Ejiofor zet de boel op scherp in Triple 9

Veronica - woensdag 31 januari om 23:02

© Entertainment One Benelux
Een stel criminelen moet in Triple 9 een gevaarlijke overval plegen. Ze verzinnen een list om de politie af te leiden.

Ooit waren Michael (Chiwetel Ejiofor) en Russel (Norman Reedus) militairen. Tegenwoordig runnen ze een criminele organisatie in Atlanta.

Triple 9

Hun bende is gespecialiseerd in gewapende overvallen. En ze zijn goed, heel goed. Daarbij helpt het wel dat de bende van Russel en Michael deels bestaat uit corrupte politieagenten. Zo weten ze precies wat de plaatselijke hermandad waar en wanneer van plan is. 

Die kennis hebben ze in Triple 9 dubbel en dwars nodig. De Russische maffiabaas Irina Vaslov (Kate Winslet) heeft Michaels gezin gegijzeld. Als hij hen levend wil terugzien, moeten hij en zijn maten flink aan de bak. 

Afleidingsmanoeuvre

De overval die ze in opdracht van Vaslov moeten plegen is behoorlijk riskant. De kans dat de politie er bovenop zit is enorm. Bendeleden Marcus (Anthony Mackie) en Franco (Clifton Collins Jr.), de corrupte agenten in het stuk, weten wel een oplossing. Een Triple 9. Ofwel: ze zorgen ervoor dat een agent aan de andere kant een 999 – de code voor officer down – inbelt. Alle agenten in de stad zullen hun collega in nood te hulp schieten.

Maar wie kunnen ze zover krijgen een valse Triple 9-melding te doen? Uiteindelijk valt de keuze op de onervaren agent Chris (Casey Affleck).

Norman Reedus

Triple 9 speelt zich af in Atlanta. Die stad is voor Norman Reedus bekend terrein. Een groot deel van zombieserie The Walking Dead, waar Reedus een grote rol in speelt, vindt daar ook plaats. Sterker nog: tijdens de opnames van afleveringen uit het vijfde seizoen van The Walking Dead, keken cast en crew uit op de set van Triple 9.

Meer over