Trom

Deense serie Trom maakt zijn opwachting op de Vlaamse zender Canvas

CANV - zaterdag 1 oktober om 20:40

In de zesdelige Deense misdaadserie Trom keert onderzoeksjournalist Hannis Martinsson terug naar de Faeröer om de moord op een milieuactiviste te onderzoeken. Benieuwd of ze hierin slaagt? De reeks gaat vanavond om 20:40 uur van start op Canvas met een dubbele aflevering.

Journalist Hannis Martinsson (Ulrich Thomsen) reist aan het begin van het eerste seizoen Trom af naar zijn geboortestreek op de Faeröer eilanden nadat hij een mysterieuze boodschap ontvangt van de lokaal beroemde activiste Sonja á Heygg, die beweert zijn dochter te zijn en voor haar leven vreest. Bij zijn aankomst blijkt Sonja verdwenen en dat roept direct vragen op. Waar kan ze namelijk zijn?

Deense misdaadserie Trom

Een goede vraag voor Hannis om te onderzoeken, al is het dan met gevaar voor eigen leven. Al snel raakt hij namelijk niet alleen verwikkeld in een zoektocht vol intriges in de lokale vissersgemeenschap, maar ook in een conflict met rechercheur Karla Mohr (Maria Würgler Rich). Lukt het hem desondanks om de antwoorden te vinden die hij nodig heeft? Je ziet het vanaf vanavond in Trom op de Vlaamse zender Canvas. 

Meer over