Tropenjaren

Jelle en Rosa gaan een weekendje weg

NPO 3 - zondag 8 mei om 21:10

© BNNVARA
In Tropenjaren zijn Jelle en Rosa toe aan een weekendje met z'n tweeën. Dochtertje Stella gaat logeren bij opa en oma en het koppel gaat naar een vakantiehuisje in Drenthe. Dat ziet er in het echt heel anders uit dan op de plaatjes.

Werk en privé gescheiden houden is voor veel stellen essentieel voor een goede relatie. Henry van Loon en Jelka van Houten denken daar anders over: in het dagelijks leven zijn ze een stel en in de comedyserie Tropenjaren spelen ze het echtpaar Rosa en Jelle. Het ouderschap valt hen - in de serie dan toch - niet mee, daarom zijn ze toe aan een weekendje weg.

Jelka van Houten

Jelle brengt hun dochtertje Stella naar zijn ouders en neemt Rosa mee naar een huisje met een jacuzzi en een mooi uitzicht. Dat pakt anders uit dan gepland en ook het logeerpartijtje bij opa en oma loopt in de soep. De acteurs haalden inspiratie uit hun ervaringen als jonge ouders, maar autobiografisch is de serie niet. "De personages zijn een stuk egocentrischer en vervelender dan wij", zei Van Houten daarover in LINDA.

Meer over