Tropic Thunder

Robert Downey Jr. belandt in de jungle in Tropic Tunder

Spike - donderdag 2 december om 20:32

Een stel acteurs wil een film over de Vietnamoorlog gebruiken om hun carrières een nieuwe impuls te geven. Tijdens de opnames in het zuiden van Vietnam komen ze in een oorlog tussen twee drugsbendes terecht.

Vijfvoudig Oscarwinnaar Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.) neemt samen met actieheld Tugg Speedman (Ben Stiller) en komiek Jeff Portnoy (Jack Black) een nieuwe oorlogsfilm in Vietnam op.

Tropic Thunder

De uitgerangeerde acteurs willen zo hun ingedutte carrières een oppepper geven, maar om nou te zeggen dat de opnames lekker lopen...

Regisseur Damien Cockburn (Steve Coogan) weet in Tropic Thunder wel hoe dat komt: de ego’s van de mannen zijn simpelweg te groot. Hij verzint een manier om toch nog wat van de film te maken.

Cockburn dumpt de cast in de jungle. Met verborgen camera’s filmt hij hun pogingen te overleven.

Leuk idee, maar cast en crew raken al snel in de problemen. Ze belanden in een oorlog tussen twee rivaliserende drugsbendes.

Tugg, Jeff en Kirk zijn zich van geen kwaad bewust: zij denken dat het allemaal bij de film hoort. Dat alles goedkomt als ze zich netjes aan het script houden.

Tom Cruise

Naast Robert Downey Jr., Jack Black en Ben Stiller heeft ook Tom Cruise een rolletje in Tropic Thunder. Hij speelt producent Les Grossman.

Volgens hoofdrolspeler en regisseur Ben Stiller bedacht Cruise helemaal zelf hoe zijn personage eruit moest zien. Van zijn make-up tot zijn dansjes tot zijn harige borstkas en zijn grote handen; het zijn allemaal ideeën van Tom Cruise zelf.

Meer over