Trust

Pas op met wie je chat

RTL 8 - dinsdag 17 maart om 20:29

© Canal+
Het internet is vol gevaren. Dat ontdekt de veertienjarige Annie als blijkt dat haar chatvriendje niet is wie hij beweert te zijn.

David Schwimmer is vooral bekend als de wat sullige Ross uit de succesvolle comedyserie Friends. Hij nam ook bij tien afleveringen plaats op de regiestoel.

Trust

Toen Friends in 2004 stopte, besloot Schwimmer door te gaan met regisseren. Trust is na Run Fatboy Run zijn tweede bioscoopfilm als regisseur. De film is een kruising tussen familiedrama en thriller waarin Schwimmer een actueel onderwerp aansnijdt.

De veertienjarige Annie (Liana Liberato) heeft via internet een jongen leren kennen. Na maandenlang chatcontact hakt Annie de knoop door: ze wil met hem afspreken.

Bij die ontmoeting blijkt dat haar chatvriendje geen jongen van haar eigen leeftijd is, maar een volwassen man met niet bepaald frisse bedoelingen: hij misbruikt Annie. Haar ouders (Catherine Keener en Clive Owen) doen wat ze kunnen om haar te helpen haar trauma te verwerken.

David Schwimmer

Het onderwerp voor Trust kwam niet uit de lucht vallen. Regisseur David Schwimmer haalde inspiratie voor het verhaal uit zijn samenwerking met The Rape Foundation, een non-profitorganisatie waar hij al jaren mee samenwerkte.

Schwimmer was ook al een tijd bezig met de film. Hij was al aan het verhaal aan het schaven voor hij Run Fatboy Run maakte.

Meer over