NOS EK voetbal: Nederland - Tsjechië

Voetbal: Tsjechië is volgende horde Oranje op EURO2020

NPO 1 - zondag 27 juni om 17:50

© AFP

Het Nederlands elftal komt in de achtste finale van EURO2020 uit tegen Tsjechië. Voor de equipe van Frank de Boer is het de eerste wedstrijd buiten Amsterdam.

Nederland won alle drie de groepswedstrijden op EURO2020 door Oekraïne (3-2), Oostenrijk (2-0) en Noord-Macedonië (0-3) te verslaan. In Boedapest mogen de mannen van Frank de Boer laten zien wat die drie overwinningen waard zijn.

De bondscoach moet het in Hongarije sowieso zonder Luuk de Jong doen. De spits van Sevilla viel midweeks weg uit de selectie vanwege een knieblessure. Topscorer van Oranje op EURO2020 is Georginio Wijnaldum. De middenvelder, die komende zomer Liverpool verruilt voor Paris Saint-Germain, vond al drie keer het net dit eindtoernooi.

Patrick Schick

De goals van Georginio Wijnaldum vallen qua schoonheid echter in het niet bij de 0-2 van Patrick Schick voor Tsjechië tegen Schotland. De aanvaller schoot de bal namelijk zowat vanaf de middenlijn over de Schotse doelman heen en maakte daarmee waarschijnlijk al de goal van het toernooi.

Tegen Kroatië (1-1) was Schick vanaf de stip trefzeker en tegen Engeland (0-1 verlies) kwam de spits niet tot score. Zodoende heeft hij net als Wijnaldum drie keer gescoord voor zijn vaderland op EURO2020.

Meer over