Tussen kunst en kitsch

Nieuw seizoen van Tussen Kunst & Kitsch van start

NPO 1 - woensdag 20 april om 20:34

© AVROTROS
Het nieuwe seizoen van Tussen Kunst & Kitsch begint met onder andere een beeld van een kameeldrijver, gemaakt door de veelgeprezen beeldhouwer Josuë Dupon. In Museum Kranenburgh in Bergen bepaalt kunsthistoricus Rob Driessen wat het stuk waard is.

Een van de kunststukken in deze aflevering van Tussen Kunst & Kitsch zou weleens veel waard kunnen zijn. Het nieuwe seizoen begint namelijk met onder andere een beeld van een kameeldrijver van Josuë Dupon, vooral bekend als beeldhouwer van exotische dieren.

Tussen Kunst & Kitsch

Zijn talent leverde de Antwerpenaar veel prijzen op, waaronder de prestigieuze aanmoedigingsprijs Prix de Rome. Ook de dierentuin van Antwerpen was onder de indruk. Hier staat sinds begin twintigste eeuw een gigantisch beeld van Dupons kameeldrijver.

Rob Driessen

Kunsthistoricus Rob Driessen bepaalt in Museum Kranenburgh in Bergen wat de kleine variant waard is. Verder taxeert Bas Hesselink een achttiende-eeuws werk van papierkunstenaar Jan Kopper, Pieter Jorissen doet hetzelfde met een stuk van beeldhouwer Ad Dekkers.

Meer over