Tussen kunst en kitsch

Taxatie van een ijsbeker en kometenbeker in Tussen Kunst en Kitsch

NPO 1 - dinsdag 11 juli om 20:32

© AVROTROS
Al sinds zijn veertiende speurt een bezoeker van Kasteel Groeneveld de bodem af, op zoek naar scherven en pijpenkoppen uit het verleden. In deze aflevering van Tussen Kunst en Kitsch laat deze amateur-archeoloog een ijsbeker en een kometenbeker taxeren.

De bodem afspeuren zit er al van jongs af aan in bij een van de bezoekers van Tussen Kunst en Kitsch, dat dit keer vanuit kasteel Groeneveld in Baarn komt. Al sinds zijn jeugd zoekt hij naar scherven en pijpenkoppen uit het verleden. De archeologische dienst in Alkmaar kwam mede dankzij deze amateurarcheoloog tot stand. Nu wil hij graag weten wat twee van zijn vondsten waard zijn; expert Kitty Laméris taxeert een ijsbeker en een kometenbeker.

Titia Reuser in Tussen Kunst en Kitsch

Titia Reuser krijgt een bijzondere ring in handen. De eigenaar vertelt dat die nog van haar grootmoeder is geweest. En Wim Bouwman bepaalt de waarde van een beeld uit een Malanggan-ceremonie. Tijdens dergelijke ceremonieën, die dagen kunnen duren, vindt onder meer de herdenking van overledenen plaats. (HH)

Meer over