Tussen kunst en kitsch

Een kleurrijke schilder in Tussen Kunst & Kitsch

NPO 1 - woensdag 22 juni om 20:34

© AVROTROS
Een bijzondere penduleklok van een Nederlandse edelsmid, een aardewerken plaque en een vrolijk werk van de Curaçaose schilder Hipólito Ocalia. De experts van Tussen Kunst & Kitsch zijn deze week vol bewondering over wat zij onder ogen krijgen.

Jan Eisenloeffel was een Nederlandse edelsmid die gespecialiseerd was in het maken van penduleklokken. In Tussen Kunst en Kitsch krijgt expert Rob Driessen zo’n klok onder ogen.

Robert Aronson taxeert een blauw-witte plaque van aardewerk. Dat lijkt een uit de kluiten gewassen porseleinen tegel, maar is bedoeld om in te lijsten.

Paul van Rosamalen

Expert Paul van Rosmalen bewondert een werk van de Curaçaose schilder Hipólito Ocalia. De markante schilder, geboren in 1916, was volledig autodidact. In het werk van Ocalia schijnt altijd de zon. Hij schilderde voornamelijk landschappen, met felle, heldere kleuren en alledaagse scènes. Met de vrolijkheid van zijn schilderijen brak hij door als kunstenaar en wist hij veel mensen voor zijn werk én zijn mooie eiland te interesseren.

Meer over