Tussen kunst en kitsch

Expert Kitty Laméris is onder de indruk van tegeltableau in Tussen Kunst en Kitsch

NPO 1 - maandag 10 april om 21:20

© AVROTROS
De experts van Tussen Kunst en Kitsch krijgen in Het Markiezenhof bijzondere voorwerpen onder ogen. Kitty Laméris is onder de indruk van een tegeltableau dat Mozes verbeeldt en Pieter Jorissen raakt niet uitgepraat over een doek van Victor Eeckhout

Het Markiezenhof in Bergen op Zoom is het oudste stadspaleis van Nederland en doet tegenwoordig dienst als museum. Een mooie locatie voor de opnames van Tussen Kunst en Kitsch. Toch is het niet het paleis dat de aandacht trekt, maar de bijzondere voorwerpen die de bezoekers hebben meegenomen.

Kitty Laméris

Zo is expert Kitty Laméris onder de indruk van een uniek tegeltableau dat Mozes verbeeldt en dat van uitzonderlijke kwaliteit is. Haar collega Pieter Jorissen raakt niet uitgepraat over een schilderij van Victor Eeckhout, een Belgische kunstenaar die gefascineerd was door het Midden-Oosten.

Tussen Kunst en Kitsch

Verder komen er nog een ring, een Chinese kop en schotel en oude speeldoos op tafel. Dit laatste voorwerp staat tegenwoordig als decoratie in een winkeltje met antiek en curiosa.

Meer over