TV monument

Han Peekel interviewt Jenny Arean voor eigen TV Monument

NPO 1 - zondag 25 september om 18:11

© MAX
Jenny Arean viert op 4 oktober haar tachtigste verjaardag. Han Peekel blikt daarom in dit bijzondere TV Monument terug op haar rijke carrière als zangeres, actrice en cabaretière. Wie denkt dat haar carrière erop zit heeft het mis: ze toert nog steeds.

Jenny Arean viert op 4 oktober haar tachtigste verjaardag. Han Peekel blikt in TV monument terug op haar rijke carrière als zangeres, actrice en cabaretière.

Jenny Arean

Als Joanna Klarenbeek - haar echte naam - veertien is, ziet ze een optreden van Wim Sonneveld. Dát wil zij ook, weet ze meteen. Drie jaar later doet ze auditie bij het ABC-cabaret van Wim Kan en zijn vrouw Corrie Vonk. Areans theaterdebuut is in 1960.

Het Meisje met de Blauwe Hoed

Haar grote doorbraak volgt in 1972 met de hoofdrol in de NCRV-serie Het Meisje met de Blauwe Hoed. In 1985 heeft Arean haar eerste soloprogramma: Gescheiden Vrouw op Oorlogspad. En wie mocht denken dat haar carrière er inmiddels op zit, heeft het mis: momenteel staat La Arean samen met Brigitte Kaandorp op het podium met het theaterprogramma Gedeelde smart.

Meer over