Gepresenteerd door Han Peekel

Cabaretier en schrijver Hans Dorrestijn in de spotlights in eerder opgenomen aflevering TV Monument

NPO 1 - zondag 15 oktober om 18:11

© MAX
Op zondag 15 oktober zal TV Monument een bijzondere aflevering wijden aan de getalenteerde schrijver en cabaretier Hans Dorrestijn. Deze unieke uitzending, opgenomen vóór het overlijden van Han Peekel in december 2022, biedt een intieme blik op het leven van Dorrestijn.

Hans Dorrestijn, die al in 1975 zijn entree maakte in de wereld van schrijven en theater, vertelt in deze bijzondere aflevering dan ook openhartig over zijn reis door de verschillende facetten van het vak.

Theatermaker

Eén ding is zeker: in de jaren dat hij op het podium staat, heeft hij zowel de positieve als negatieve kanten van zijn vak gezien. "Ik heb vaak genoeg meegemaakt dat mensen na afloop razend enthousiast waren en dat ik heel gelukkig was. Maar ik heb het ook meegemaakt dat hele zalen, ook na 20 jaar, gewoon zo naar me zaten te kijken van: wat staat die man nou in hemelsnaam te doen?" vertelt hij in aanloop van deze uitdaging.

Hans Dorrestijn

Het keerpunt in zijn carrière komt echter wanneer hij besluit het theater in te gaan na zijn tijd bij het schrijverscollectief. Zijn teksten worden opgepikt door bekendheden als zanger Herman van Veen en cabaretière Adèle Bloemendaal, waardoor Hans een groter podium krijgt. Velen beschouwen Hans Dorrestijn inmiddels als een inspiratiebron omdat hij treurnis en moeilijkheden kan omtoveren tot een lach. 

Benieuwd naar meer? Deze aflevering van TV Monument is op 15 oktober om 18:10 uur te zien bij MAX op NPO1.

Meer over