TV monument

Hans Goedkoop in de spotlights in uitzending van het door Han Peekel gepresenteerde TV Monument

NPO 1 - zaterdag 28 januari om 17:12

© Omroep MAX
Een paar maanden voor zijn overlijden maakte Han Peekel een portret van Hans Goedkoop in zijn programma TV Monument. Hoewel de historicus geen tv-carrière ambieerde, zei hij in 2000 toch ja tegen Andere Tijden. Andere geschiedenisprogramma’s volgden.

Han Peekel interviewde op 13 december 2022 presentator, acteur en historicus Hans Goedkoop. Het resultaat daarvan is vanavond te zien in een nieuwe aflevering van TV Monument.

Hans Goedkoop

In 2000 werd Hans Goedkoop benaderd door journalist Ad van Liempt, voor de presentatie van het destijds nieuwe geschiedenisprogramma Andere Tijden. Aanvankelijk had Hans hier totaal geen oren naar, hij was druk bezig met het schrijven van een boek en wilde zich daarop richten. Echter, inmiddels weten we wel beter. Na flink wat aandringen - van met name  producent en later ook regisseur Merel de Geus - besloot hij toch een screentest te doen. De rest is... geschiedenis.

TV Monument

Naast Andere Tijden kan het grote publiek hem ook kennen van de documentaireserie De Gouden Eeuw en De Indische Rekening. Hoe hierop hij terugkijkt en wat voor plannen hij nog heeft voor de toekomst, hoor je in deze aflevering van het TV Monument.

Meer over