TV monument

De spotlight van TV Monument staat op Martine van Os

NPO 1 - zaterdag 8 juni om 17:08

© Omroep MAX
Dionne Stax eert in TV Monument het leven en werk van haar MAX-collega Martine van Os. De presentatrice vierde afgelopen april haar 67e verjaardag en zit al ruim veertig jaar in het vak. Toch was haar droom ooit om uitsluitend te acteren.

Dionne Stax richt ditmaal een TV Monument op voor haar Omroep MAX-collega Martine van Os.

Martine van Os

Samen duiken ze het verleden in van de presentatrice en wat blijkt? Ze droomde er als kind vooral van om toneelactrice te worden. Ze studeerde dan ook aan de Akademie voor Expressie, waar ze de liefde van haar leven tegen het lijf liep: Wouter Stips. Dat de kunstenaar haar docent was stond een gelukkig leven samen niet in de weg.

Kijkcijferhits

Van Os is al sinds 1986 actief als presentatrice en blijkt een waar kijkcijferkanon dankzij populaire programma’s als We Zijn Er Bijna en de talkshow Tijd voor MAX. Maar het acteerbloed kruipt waar het niet gaan kan: Van Os speelde de afgelopen jaren in zes Sinterklaasfilms en vorig jaar dook ze op als geest van het verleden in Scrooge Live.

Pensioen

Martine van Os vierde afgelopen april haar 67e verjaardag, maar aan pensioen wil ze nog niet denken. De presentatrice heeft echter al wel aan Omroep MAX-directeur Jan Slagter laten weten dat ze iets meer vrije tijd wil.

Daar vertelde ze eerder dit jaar over in weekblad Party: “Als je 67 bent, is je lichaam ook niet meer zo soepel. Nou ja, het is wel soepel, maar ik ben gewoon eerder moe, de energie is eerder op, dus die moet ik goed gebruiken. Als ik nog andere dingen wil doen, moet ik dat nu doen, want het wordt steeds duidelijker dat we niet allemaal honderd worden. Het leven is eindig en dat merk je duidelijk.”

Meer over