Youp van 't Hek: Met de kennis van nu

De beginjaren van Youp van 't Hek komen aan bod in theatervoorstelling

NPO 1 - zaterdag 30 juli om 21:23

© BNNVARA
Met veertig jaar ervaring op zak kijkt Youp van ’t Hek in het theaterprogramma Youp van 't Hek: Met de Kennis van Nu terug op zijn leven als beginnend cabaretier. Hij heeft genoeg te vertellen: grappige, maar ook ontroerende verhalen. De pers was lovend.

Youp van 't Hek is de 65 jaar ruim gepasseerd, een mooie gelegenheid om terug te blikken op zijn beginjaren als cabaretier. Dat doet hij in de voorstelling Met de Kennis van Nu, die in 2018 in première ging. Hierin trakteert hij zijn publiek op grappige en ontroerende verhalen.

Youp van 't Hek

Van het AD kreeg de cabaretier vier sterren. ‘Zijn timing, meesterlijke wendingen, zelfspot en vooral de lachspiegel die hij met name collega-babyboomers voorschotelt zijn en blijven van een ongekend hoog niveau.’

Tournee

Ook al is Youp een jaartje ouder en laat zijn gezondheid hem soms in de steek, stoppen is geen optie. Liever sterven in het harnas dan met pensioen, zegt hij in deze registratie. Inmiddels denkt hij er anders over: hij trekt met zijn afscheidstournee door het land. (HH)

Meer over