Tweede Hans

Wanklank in het koor van Tweede Hans

NPO 1 - vrijdag 3 juni om 21:31

© Mark de Blok
De gepensioneerde Hans uit Tweede Hans heeft helemaal zijn draai gevonden in shantykoor Man & Muis. Iedereen is enthousiast over zijn plannen, behalve buurman Bob. Als het koor wil stemmen over zijn solo is Bob diep beledigd.

Angela Groothuizen speelt in de komische dramaserie Tweede Hans de rol van Femke, de dirigent van shantykoor Man & Muis. Voor de gepensioneerde hoofdpersoon Hans geeft zijn lidmaatschap van het koor hem weer een doel en plezier in het leven. Een situatie die uit het leven lijkt te zijn gegrepen, aldus de actrice.

Angela Groothuizen

Bij Op1 vertelde Groothuizen namelijk al dat ze pensioen een interessant thema vindt: “Er zijn best wat mensen die na hun pensioen toch omvallen. Daar gaat de serie ook over. Een man krijgt vervroegd pensioen, maar is daar doodongelukkig over tot hij al dat gevoel in het shantykoor gooit.”

Tweede Hans

In de aflevering van deze week ontstaat er onmin tussen de leden van Man & Muis. Iedereen is enthousiast over de nieuwe ideeën van Hans (Stefan de Walle), behalve buurman Bob (Martin van Waardenberg), wiens solo op losse schroeven komt te staan.

Meer over